Menu
Your Cart

Детектор капан за молци и складови вредители - Trappit

Детектор капан за молци и складови вредители - Trappit
Търсен
Детектор капан за молци и складови вредители - Trappit
  • Наличност: На склад
  • Марка: Trappit
4.00 лв

Детектор капан за хлебарки - Trappit

Вид на продукта
Картонена конструкция с незасъхващо лепило и феромонова примамка

Активно вещество
Сексуален феромон

Предназначение
За мониторинг на молци и складови вредители

Начин на прилагане
По стените, около машини и съоръжения, труднодостъпни ниши, стелажи и други укрити, но чувствителни за нападение зони в производствени помещения и складове за съхранение на тютюн, зърно, билки, подправки, брашно, какао, бисквити и др. Запазва действие до 6 седмици след залагане.

Особености
Дава възможност за ранно откриване на нападението. Безопасен за околната среда, не съдържа пестициди. Точно локализира мястото на нападение. Дава възможност за измерване на ефективността на дезинсекционните мероприятия.

Инструкции за употреба:  Отстранете предпазната хартия от повърхността с лепилото.  Сглобете конструкцията по перфорациите.  Разпределете капаните по цялата наблюдавана площ, като ги залагате на закрити места. Номерирайте капаните и направете карта на наблюдаваната площ. Отбележете позицията и номера на всеки капан на картата. Инспектирайте капаните на редовни интервали, за предпочитане всяка седмица, и записвайте броя на уловените за периода екземпляри във всеки капан. Капаните остават ефективни за около 6 седмици. Подменете ги след този период или и по-рано, ако се препълнят или мястото е мокро, влажно или запрашено.
 
Интерпретиране на резултатите: Нарастване на броя на уловените насекоми при всяка следваща инспекция показва увеличаване на популацията и предстоящо достигане прага на търпимост, след който ще се наложи извършване на обработка. Ако се използват след извършване на обработка, капаните показват нейния успех или неуспех. В зони със слабо нападение, капаните могат да се използват като чувствително средство за ранно предупреждение и позволяват да се вземат мерки преди още да се изгради популация.

Производител: Agrisense Industrial Minitoring Ltd., Treforest Industrial Estate, Pontypridd, UK

 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност
Използвайки сайта, вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Повече информация може да прочетете тук.