Menu
Your Cart

Детектор капан за дървеници - Trappit

Детектор капан за дървеници - Trappit
Търсен
Детектор капан за дървеници - Trappit
  • Наличност: На склад
  • Марка: Капан за дървеници - Trappit
2.50 лв

Детектор капан за хлебарки - Trappit

Вид на продукта
Картонена конструкция с незасъхващо лепило и специфичен атрактант.

Активно вещество
Сексуален феромон

Предназначение
За мониторинг на дървеници

Начин на прилагане
Залага се на места, където се предполага наличието на дървеници и периодично се отчита броя на уловените екземпляри. Запазва действие до 4 седмици след залагане.

Особености
Подходящ за първоначално отчитане мащаба на нападението и ефекта на обработките след това. Не е биоцид и не изисква разрешение на МЗ за пускане на пазара.

Инструкции за употреба:  Отстранете предпазната хартия от повърхността с лепилото. Сгънете крилата по перфорациите и ги закрепите едно към друго с издатъка и прореза за него. Накрая прегънете навътре под ъгъл < 30º малките повърхнини от двете открити страни на капана, като внимавате да не залепнат за лепилото. Залагайте на пода, зад таблите или страниците на леглата, под мебели и на други укрити места. Номерирайте капаните и направете карта на стаята. Отбележете позицията и номера на всеки капан. Оставете капаните да действат 1 седмица и след това направете първото отчитане. Инспектирайте капаните на редовни интервали, за предпочитане всяка седмица, и записвайте броя на уловените за периода екземпляри във всеки капан.  Наличието на дори един уловен екземпляр трябва да бъде последвано от обработка. Капаните остават ефективни за около 4 седмици. Подменете ги след този период или и по-рано, ако се препълнят или се запрашат.
 
Интерпретиране на резултатите:  Капаните са ефективно средство за спестяване на време и усилия при първоначалната инспекция. Наличието на дървеници по капаните показва стаите, в които има проблем. Отсъствието на уловени дървеници не гарантира, че няма нападение.  Нимфите на дървениците приличат на други насекоми и могат да бъдат объркани. Ако се използват след извършване на обработка, капаните показват нейния успех или неуспех.

Производител: Agrisense Industrial Minitoring Ltd., Treforest Industrial Estate, Pontypridd, UK

 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност
Използвайки сайта, вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Повече информация може да прочетете тук.