Menu
Your Cart

Детектор капан за хлебарки - Trappit

Детектор капан за хлебарки - Trappit
Търсен
Детектор капан за хлебарки - Trappit
  • Наличност: На склад
  • Марка: Trappit
2.00 лв

Детектор капан за хлебарки - Trappit

Вид на продукта
Картонена конструкция с незасъхващо лепило и разтворен в лепилото феромон.

Активно вещество
Сексуален феромон

Предназначение
За мониторинг на хлебарки

Начин на прилагане
Залага се на местата, където хлебарките преминават или се укриват, и периодично се отчита броя на уловените екземпляри. Запазва действие до 6 седмици след залагане.

Особености
Подходящ за първоначално отчитане мащаба на нападението и ефекта на обработките след това. Не е биоцид и не изисква разрешение на МЗ за пускане на пазара.

Инструкции за употреба:  Отстранете предпазната хартия от повърхността с лепилото.  Сглобете конструкцията по перфорациите.  Разпределете капаните по цялата наблюдавана площ, като ги залагате на закрити места, където хлебарките се укриват или преминават - под мебели, зад шкафове, хладилници, печки, под умивалници, машини и др.  Номерирайте капаните и направете карта на наблюдаваната площ. Отбележете позицията и номера на всеки капан на картата.  Инспектирайте капаните на редовни интервали, за предпочитане всяка седмица, и записвайте броя на уловените за периода екземпляри във всеки капан.   Капаните остават ефективни за около 6 седмици. Подменете ги след този период или и по-рано, ако се препълнят или мястото е мокро, влажно или запрашено.
 
Интерпретиране на резултатите:  Големият брой уловени хлебарки в един капан показва  близост до източника на нападението или точката, в която хлебарките влизат в сградата – това трябва да са и целевите зони на една програма за контрол.  Нарастване на броя на уловените насекоми при всяка следваща инспекция показва увеличаване на популацията и предстоящо достигане прага на търпимост, след който ще се наложи извършване на обработка. Ако се използват след извършване на обработка, капаните показват нейния успех или неуспех. В зони със слабо нападение, капаните могат да се използват като чувствително средство за ранно предупреждение и позволяват да се вземат мерки преди още да се изгради популация.

Производител: Agrisense Industrial Minitoring Ltd., Treforest Industrial Estate, Pontypridd, UK

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност
Използвайки сайта, вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Повече информация може да прочетете тук.