Menu
Your Cart

ОКСИСЕПТ препарат на кислородна основа за високостепенна дезинфекция 3 кг.

ОКСИСЕПТ препарат на кислородна основа за високостепенна дезинфекция 3 кг.
Нов Неналичен
ОКСИСЕПТ препарат на кислородна основа за високостепенна дезинфекция 3 кг.
  • Наличност: Неналичен
  • Марка: Оксисепт
55.00 лв

ОКСИСЕПТ препарат на кислородна основа за високостепенна дезинфекция

Опаковка: 3 кг.

Приложение

Оксисепт е предназначен за дезинфекция и почистване на инвазивни и неинвазивни медицински и стоматологични инструменти, апаратура и лабораторно оборудване.

Високостепенна студена дезинфекция на термолабилни материали, анестезиологично оборудване, ендоскопи (вкл. гъвкави), бронхоскопска апаратура.

Свойства:

Оксисепт гранули се разтварят във вода, получава се “in situ” пероцетна киселина, която отделя активен кислород. При сравнително ниски концентрации Оксисепт проявява широк спектър на микробиологично активност. Оксисепт съдържа инхибитори на корозия, не уврежда и е съвместим с различните материали от които са изработени медицинските инструменти и апаратура (неръждаема стомана, PVC, полипропилен, полиетилен, еластомери, в частност силикони). Не фиксира и не се инактивира от белтъчни замърсявания. Препаратът съчетава почистващ и дезинфекциращ ефект.Работните разтвори на препарата не отделят вредни вещества във въздуха, нямат алергизиращо действие и са годни за употреба до 24 часа.

Външен вид Финни гранули с равномерно рaзпределени цветни частици (зелени, светло-сини или бели), в зависимост от цвета на изполдвания TAED рН (1 %-ен разтвор) 10.0-11.0 (20oC)

Разтворимост:

При разтваряне във вода се допуска се незначително количество неразтворим остатък.


Състав на препарата

Активни съставки:

Пероцетна киселина (CAS 79-21-0), получена „in situ” от натриев перкарбонат

(15630-89-4) и ТАЕД (CAS 111-30-8)

Други съставки:

Нейоногенно ПАВ, инхибитори на корозия, хелатообразуващ агент


Начин на употреба

Оксисепт е висококонцентриран гранулат и следва да се прилага под формата на работни разтвори с вода.

При работа с препарата да се носи подходящо защитно облекло, ръкавиц и предпазни средства за очите.

За приготвяне на работните разтвор към водата се прибавя съответното количество от препарата с помощта на приложената мерителна лъжичка. Разтворът е готов за употреба след 15 - 20 мин при равномерно разбъркване. Няма специални изисквания за температурата и твърдостта на водата.

Дезинфекцията се извършва чрез потапяне, обливане или омокряне с подходящо средство с работен разтвор и експозиция съгласно таблицата за дозиране по-долу.За осъществвяване на високостепенна студена дезинфекция на медицински инструменти и изделия, същите трябва да бъдат напълно потопени в разтвора и всички вътрешни кухини и отвори да бъдат изцяло запълнени през цялото време на експозиция.

След изтичането на експозиционното време третираните изделия трябва да бъдат изплакнати със стерилна вода. 

Условия на съхранение:
В добре затворена оргинална опаковка в проветриво и сухо помещение, далеч от директна слънчева светлина при температури от 0 до 35° С.

Предпазни мерки:
При контакт с очите те веднага да се изплакнат обилно с вода и да се потърси медицинска помощ. След контакт с кожата тя веднага да се измие обилно с вода и сапун. При поглъщане да не се предизвиква повръщане, незабавно да се потърси медицинска помощ и да се покаже опаковката или етикета.

Опаковка: 3 кг.

Срок на годност: 2 г.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност
Използвайки сайта, вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Повече информация може да прочетете тук.