Menu
Your Cart

Фумикроб 25 гр. димка за дезинфекция

Фумикроб 25 гр. димка за дезинфекция
Нов
Фумикроб 25 гр. димка за дезинфекция
  • Наличност: На склад
  • Марка: Fumicrob
35.00 лв

Фумикроб 25 гр. димка за дезинфекция предназначена за 50 куб. м.


Фумикроб е биоцид отделящ дим при загряване с бактерицидно, спороцидно,фунгицидно, дрождецидно и вирусоцидно действие, като областта на приложение е дезинфекция чрез фумигация на затворени помещения, в сферата на здравеопазването,хранително-вкусовата промишленост и селското стопанство, в т.ч. земеделие и животновъдство.


Използването на дифузията на димните частици и естествените въздушни течения като средство за пренасяне на активните вещества има редица предимсва. Това е сух метод на дезинфекция, изключително подходящ за места, където намокрянето на повърхностите не е за предпочитане. По този начин се извършва и дезинфекция на въздуха. Трето предимство е микроскопичния размер на димните частици, между 0,2 µм и 1µм, което позволява безпрепятствено навлизане на активните вещества до най-трудно достъпните места и осъществяване на контакт с микро флората или така нареченото „действие в дълбочина”. За поставянето, отварянето и запалването на Фумикроб са нужни 1 – 2 минути.


Защитни средсва са необходими само при влизане в помещението по време на опушване.Активните вещества в състава на продукта са Глутаралдехид - 3.5% и Ортофенилфенол - 7%. Глутаралдехидът е високо ефективен антимикробен агент, който в обхвата си

включва широк спектър от Грам-положителни, Грам-отрицателни бактерии, гъбички и бактериални спори. Действието му е доказано също и срещу вируси с обвивка като COVID 19. По тази причина, употребата му е препоръчителна от СЗО и Европейският

център за превенция и контрол над разпространението на болести. Ортофенилфенолът е бактерицид и фунгицид. Ефективен е срещу значителен брой микроорганизми, включително Pseudomonas, Mycobacterium, както и срещу много типове плесени и гъбички като Candida albicans, Aspergillus niger, Penicillium brevicaule и др.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Тест за сигурност
Използвайки сайта, вие се съгласявате с употребата на "бисквитки". Повече информация може да прочетете тук.